Az MCC Média Iskola blogja

Dobosi Dorottya

A Média Iskola másodéves hallgatója
loading...
társadalom és politika

A nagymúltú kárpátaljai magyar színház a háborús helyzetben Beregszász lelkét jelenti. De valami változott: most a nők tartják a frontot.

Kárpátalja, Beregszász, 2023 tavasza: az eső áztatta utcák visszafojtott szomorúsága itt-ott kirajzolódik a sétálgató járókelők arcán. A megszűnni nem akaró hiányérzet betöltetlen űrként tátong. Hiányoznak a férfiak… Az utcákról, a családokból, munkahelyekről, de ugyanígy a színházból is. Ez egy háborúban álló ország valósága.
2023. 07. 05.
Szerző: Dobosi Dorottya

A foci már rég nem csak a férfiak sportja. A női utánpótlás keményen küzdi fel magát az érvényesülés ranglétráján. Helyszíni riport.

2023. 07. 05.
Szerző: Dobosi Dorottya
A stadion melletti füves pályát elszórva egy-egy néző szegélyezi. A Puskás Akadémia és a Diósgyőri VTK összecsapása nem sok szurkolót vonz ezen a kissé szeles, de ugyanakkor napsütötte kora tavaszi napon. A stoplis cipőbe bújtatott izmos női lábak azonban megállíthatatlanul szabdalják a gondosan rendben tartott gyeptéglákat. Az elszántan összpontosító arcokról sugárzik a versenyszellem. A játékosok tettvágytól és erőtől elszántan robbannak edzőik félmondatos utasításaira.