Az MCC Média Iskola blogja
társadalom és politika
társadalom és politika
Előválasztási Körkép
Több százezer fiatal életében először fog szavazni az áprilisi országgyűlési választásokon. Sokuk keveset tud a különböző pártokról. De mi történik akkor, amikor egy fiatal a nyakába veszi a várost és megpróbál személyesen információt szerezni? Erre tettünk kísérletet.
2021. 08. 30.
Szerző: Dukai Kinga
Nagyságrendileg 100.000 ember él ma Magyarországon, aki több-kevesebb ideig állami szakellátásban nevelkedett. Kevés embernek kell jobban küzdeni az életben, mint nekik. Kevés hivatás megterhelőbb és bonyolultabb, mint azoknak a szakembereké, akik nekik próbálnak segíteni. Három személyes történetben belepillantunk mindkét oldal világába.
2021. 06. 23.
A vonat zúgása nem elég erős, hogy elnyomja a gyerekek sírását a vagonban. Az „elítéltek” mind nők, a férfiakat az állatok között utaztatják. A földön ülnek, és vigasztalják gyermekeiket. Azt mondják nekik, nem lesz baj. Nem tudják, hova viszik őket. Azt sem, hogy miért. Mondták: háborús bűnük van. Hogy hogyan, az rejtély, hiszen falujukból még soha nem tették ki a lábukat. Otthonukat, az egész életüket ellopták tőlük. Remegő kezükben egy kék lapot szorongatnak.
2021. 05. 19.
Szerző: Kovács Anna
A május 6-i skót választások okán ismét napfényre került a függetlenség kérdése. Miért is támogatja a skót társadalom jelentős része a függetlenséget? Egyáltalán megvalósítható lenne-e egy valóban független Skócia?
2021. 04. 28.
Szerző: Genda Noémi
„Az Üllői úton teljesen leomolva, megroskadva állnak a házak. Az út le van zárva, a tömeg visz magával. A földre nézve orosz katonák hulláját látom, pormésszel fehérre szórva. Át kell rajtuk lépni. A tankok mellett feketére égett katonák holttestei hevernek. Az első halottak, amiket életemben láttam.” - Jeszenszky Géza gyermekkori emlékei. Az Antall-kormány külügyminiszterének munkásságát sokan ismerik. De egyszer ő is gyermek volt. Erről az időszakról kérdeztük.