Az MCC Média Iskola blogja
életmód
életmód
Miért éppen Magyarország - a kínai közösség élete hazánkban
Nem is gondolnánk, hogy Kőbánya szívében egy önálló világ rejtőzik, helyi lakosokkal és szokásokkal, ahol az átlagos budapesti csak turista lehet: pedig pontosan így van. A budapesti kínai negyedben jártunk.
2022. 07. 07.
Szerző: Papp Éva
2021. 10. 23.
Szerző: Genda Noémi
A történelmi egyházak sok kihívással néznek szembe a 21. században. A hívők folyamatosan fogynak a templomokból, a papi- és szerzetesi élet pedig csak keveseket vonz. Az MCC Média Iskolájának kurzusán Varró Szilvia kommunikációs szakember vezetésével hétről-hétre arra keressük a választ, hogyan tudnak a több száz éves felekezetek alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz, milyen kommunikációs eszközökkel igyekszenek megszólítani az embereket. Ezúttal Kocsis Fülöp görögkatolikus szerzetes, püspök, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek- metropolitája mesélt.
2021. 08. 27.
Szerző: Papp Éva
A You Tube-on mindent is lehet találni. Gombamód szaporodnak a furcsa, meghökkentő vagy némileg problematikus tematikájú csatornák. Ezekből készített szubjektív válogatásunk következik.
2021. 05. 31.
Kulin Sándor és Dániel, Apa és Fia elkötelezettek a megelőző orvoslás forradalmasítása mellett. A Big Data alapú gyógyítás, a távdiagnosztika és távmonitorozás magyar úttörői, a PregnaScan nevű cég alapítói. Egészségügyi startup építésről, hazai és nemzetközi lehetőségekről kérdeztük az alapító orvosokat.
2021. 05. 20.
Szerző: Zsigmond Áron
„Ok, jól hangzik, adományozok nektek 1 millió fát” írta a twitterre Elon Musk Tesla vezér. Majd egy millió dollárt küldött a MrBeast nevű Youtube sztárnak, hogy ültessen a pénzéből fákat a Teamtrees nevű akció keretében.
2021. 05. 19.
Szerző: Zsigmond Áron
„Ami a megismerésben előnyös, az alkotásban károssá válhat” mondja Jámbor László, aki az Ajax erőnléti edzőjeként Bajnokok Ligáját, világkupát, európai szuperkupát és hat bajnoki címet is nyert. Jámbor idézete a magyar futballvilágra vonatkozik, amely irányadói évtizedeken keresztül az analizáló gondolkodásmódú futballszakértőkre hallgatva próbálták sikerre vezetni a magyar labdarúgást a nyugati sikertörténetek mintájára.