Az MCC Média Iskola blogja
A mohácsi csata értelmezése a szocializmusban vált azzá, ami ma is: egy szégyenteljes és kínos vereséggé. De stimmel-e a kép?
2021. 08. 30.
életmód
A történelmi egyházak sok kihívással néznek szembe a 21. században. A hívők folyamatosan fogynak a templomokból, a papi- és szerzetesi élet pedig csak keveseket vonz. Az MCC Média Iskolájának kurzusán Varró Szilvia kommunikációs szakember vezetésével hétről-hétre arra keressük a választ, hogyan tudnak a több száz éves felekezetek alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz, milyen kommunikációs eszközökkel igyekszenek megszólítani az embereket. Ezúttal Kocsis Fülöp görögkatolikus szerzetes, püspök, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek- metropolitája mesélt.
2021. 10. 23.
Szerző: Genda Noémi
Több százezer fiatal életében először fog szavazni az áprilisi országgyűlési választásokon. Sokuk keveset tud a különböző pártokról. De mi történik akkor, amikor egy fiatal a nyakába veszi a várost és megpróbál személyesen információt szerezni? Erre tettünk kísérletet.
2021. 08. 30.
Szerző: Dukai Kinga
Nagyságrendileg 100.000 ember él ma Magyarországon, aki több-kevesebb ideig állami szakellátásban nevelkedett. Kevés embernek kell jobban küzdeni az életben, mint nekik. Kevés hivatás megterhelőbb és bonyolultabb, mint azoknak a szakembereké, akik nekik próbálnak segíteni. Három személyes történetben belepillantunk mindkét oldal világába.
2021. 08. 27.
Szerző: Papp Éva
A You Tube-on mindent is lehet találni. Gombamód szaporodnak a furcsa, meghökkentő vagy némileg problematikus tematikájú csatornák. Ezekből készített szubjektív válogatásunk következik.
2021. 08. 26.
„A karantén teljesen kikészített. Nem tudtam találkozni a barátaimmal. Egyre magányosabbnak éreztem magam, és unatkoztam. Így hát letöltöttem a Tindert.” Flóra, a 21 éves egyetemista ebben nincs egyedül. A koronavírusból fakadó korlátozások bevezetése óta világszerte növekedni kezdett a felhasználók száma a Randi-appok császárjának is hívható nemzetközileg elismert randi-alkalmazáson, a Tinderen.
2021. 06. 23.
A vonat zúgása nem elég erős, hogy elnyomja a gyerekek sírását a vagonban. Az „elítéltek” mind nők, a férfiakat az állatok között utaztatják. A földön ülnek, és vigasztalják gyermekeiket. Azt mondják nekik, nem lesz baj. Nem tudják, hova viszik őket. Azt sem, hogy miért. Mondták: háborús bűnük van. Hogy hogyan, az rejtély, hiszen falujukból még soha nem tették ki a lábukat. Otthonukat, az egész életüket ellopták tőlük. Remegő kezükben egy kék lapot szorongatnak.