Az MCC Média Iskola blogja
„Az utcára megyünk, az utcára” – harsogta a Hős utcai lakos, gyermeke kezét szorongatva. Az elmúlt években számos terv volt az elburjánzott komplexum javítására, de a törekvések sikertelenek voltak. Az ott lakók új otthon keresésre kényszerülnek a kilátástalan helyzetük ellenére. D. Kovács Róbert, Budapest X. kerületének polgármestere 2023 szeptemberében jelentette be a közösségi oldalán, hogy a kormány segítségével végleg felszámolják a Hős utcai lakóparkot. A tervek szerint a szomszédos Terrorelhárítási Központ (TEK) bővítésére fog szolgálni. A legfrissebb adatok szerint 254 lakást vásárolt meg az önkormányzattól az állam. Jelenleg a lakók továbbra is tájékozatlanul állnak a helyzet előtt és az építkezésnek nyomai sem láthatóak.
2023. 11. 24.
Szerző: Bozóky Hanna
társadalom és politika
Kárpátalja, Beregszász, 2023 tavasza: az eső áztatta utcák visszafojtott szomorúsága itt-ott kirajzolódik a sétálgató járókelők arcán. A megszűnni nem akaró hiányérzet betöltetlen űrként tátong. Hiányoznak a férfiak… Az utcákról, a családokból, munkahelyekről, de ugyanígy a színházból is. Ez egy háborúban álló ország valósága.
2023. 07. 05.
Szerző: Dobosi Dorottya
2023. 07. 05.
Szerző: Genda Noémi
Nem csak a felnőtteket aggasztja a szomszédban zajló háború, a gyermekek is érzik a bizonytalanságot. Hogyan hat ez lelkiállapotukra, és mit tehet a szülő? Hal Melinda klinikai szakpszichológus, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola, Test és Lélek Műhely vezetője segít választ kapni kérdéseinkre.
2023. 07. 05.
Szerző: Kiss Bianka
Tenni kell a szegénység felszámolásáért – azzal mindenki egyetért. De hogyan? Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős magyarországi kormánybiztos is részt vett az első, ezzel kapcsolatosan rendezett háromszéki konferencián a múlt hét végén Sepsiszentgyörgyön. Bemutatta magyarországi eredményes gyakorlataikat, azt, hogy miként válhatnak partnerekké a helyi roma vezetők, akikkel közösen alakíthatnak ki esélyteremtő rendszereket. A Háromszéknek adott első interjújában szakmai sikerekről és kudarcokról is beszámol.
2023. 07. 02.
Zágonban él a 86 éves Bereczky Edit, akit a környezete kisasszonynak hív. A különleges hölgy élettörténete nem mindennapi, példát mutathat erejével és hitével.
2023. 07. 02.
A sepsiszentgyörgyi Dima Kozmin élete sosem volt egyszerű, de ez mégsem állította meg abban, hogy táncosként világbajnokságra jusson ki és szép eredményt érjen el. Küzdelmével példát szeretne mutatni a kisebbségi sorsban élőknek, főként a roma gyermekeknek, motiválni őket.
2022. 07. 07.
Szerző: Papp Éva
Általánosan elfogadott vélekedés, hogy az ázsiai gyerekek okosabbak és szorgalmasabbak, mint nyugati társaik, azonban arról, hogy ennek mi áll a hátterében, keveseb szó esik. De milyen is a híres keleti nevelés és mit tanulhatnánk mi belőle? Ennek jártunk utána.