Az MCC Média Iskola blogja
kultúra
kultúra
Florian Zeller drámája mély empátiával mutatja be egy idősödő férfi küzdelmét a demenciával. A legjobb színműnek járó Moliére-díjas darabot Valló Péter hozta el a magyar közönségnek Kern András színészi interpretációjával kiegészülve. André történetét filmben is megtekinthetjük Anthony Hopkins Oscar díjat érő alakításával, a valódi érzelmi hatást azonban a színpad közelsége adja meg a nézőnek.
2021. 10. 27.
2021. 08. 30.
A mohácsi csata értelmezése a szocializmusban vált azzá, ami ma is: egy szégyenteljes és kínos vereséggé. De stimmel-e a kép?
2021. 06. 09.
Szerző: Vecsei József
Mit is jelent egy nemzetnek a kultúrája, vagy éppen mit kell, hogy jelentsen? Milyen lehetősége van a társadalomnak és a politikának arra, hogy évezredes hagyományunkat élővé, és a mindennapjaink részévé tegye? – sok más téma mellett ezeket a kérdéseket jártuk körbe Berecz Istvánnal, a Fonó Budai zeneház művészeti igazgatójával, örökös aranysarkantyús néptáncossal, koreográfussal.
2021. 05. 19.
Szerző: Genda Noémi
Gyerekként a nagyszülei fizettek neki, hogy végre olvasson, ma már saját márkájukkal terjeszti a kultúrát. A VATES-t sokan a verssorokkal díszített pólóikról ismerik, valójában ennél jóval több. Csányi Péter, a márka társalapítója mesélt céljaikról és a kultúra hazai jövőjéről.
2021. 05. 03.
Szerző: Popovics Kinga
„Nagyjából 30 év kell ahhoz, hogy megállapíthassuk, mennyire maradandóan nagy alkotás egy műtárgy”. Az idézet Kovács Krisztinától, a Várfok Galéria művészettörténészétől származik. A galéria idén fújhatta el a harmincadik gyertyát a műkereskedelem tortáján. Az ünneplés módja pedig nem lehetett kisebb, mint a galéria legkiválóbb művészeit felvonultató kiállítás:  „A Legek”.