Az MCC Média Iskola blogja

Kerényi Krisztián

loading...
társadalom és politika

Előválasztási Körkép

Több százezer fiatal életében először fog szavazni az áprilisi országgyűlési választásokon. Sokuk keveset tud a különböző pártokról. De mi történik akkor, amikor egy fiatal a nyakába veszi a várost és megpróbál személyesen információt szerezni? Erre tettünk kísérletet.
2021. 08. 26.
„A karantén teljesen kikészített. Nem tudtam találkozni a barátaimmal. Egyre magányosabbnak éreztem magam, és unatkoztam. Így hát letöltöttem a Tindert.” Flóra, a 21 éves egyetemista ebben nincs egyedül. A koronavírusból fakadó korlátozások bevezetése óta világszerte növekedni kezdett a felhasználók száma a Randi-appok császárjának is hívható nemzetközileg elismert randi-alkalmazáson, a Tinderen.

A felvidéki kitelepítések története

2021. 06. 23.
A vonat zúgása nem elég erős, hogy elnyomja a gyerekek sírását a vagonban. Az „elítéltek” mind nők, a férfiakat az állatok között utaztatják. A földön ülnek, és vigasztalják gyermekeiket. Azt mondják nekik, nem lesz baj. Nem tudják, hova viszik őket. Azt sem, hogy miért. Mondták: háborús bűnük van. Hogy hogyan, az rejtély, hiszen falujukból még soha nem tették ki a lábukat. Otthonukat, az egész életüket ellopták tőlük. Remegő kezükben egy kék lapot szorongatnak.